Woningontruiming in het algemeen

admin

27 maart 2020

Een woningontruiming is over het algemeen een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. De vraag is echter: in welke situaties wordt er overgegaan tot woningontruiming? In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de meest gebruikelijke woningontruimingen. Tot slot zullen we nog een aantal tips noemen voor wanneer jij ooit met een woningontruiming te maken krijgt. Hierdoor ben je goed voorbereid en weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een woningontruiming na overlijden

Het overlijden van een dierbaar persoon is een zeer tragische gebeurtenis, echter zal de woning wel ontruimd moeten worden. Omdat jij je hoogstwaarschijnlijk nog in een rouwproces bevindt, kan het pijnlijk zijn om de woning van je dierbare zelf te moeten ontruimen. Je zou dan een specialist in kunnen schakelen, zodat je zeker weet dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd. Het enige dat je dan hoeft te doen, is te bepalen waar de spullen heen moeten. Vervolgens zorgen de specialisten ervoor dat de woning helemaal schoon wordt opgeleverd. Hierdoor kun jij je focussen op het verwerken van je verdriet.

Hennepplantage ontruimen 

Ben jij de trotse eigenaar van een tweede woning die je verhuurt? Let er dan wel op dat je woning misbruikt kan worden door criminelen. Veel verhuurders krijgen te maken met hennepplantages. Wordt er een hennepplantage in de woning ontdekt? Het eerste dat de politie dan laat doet, is de hennepplantage ontruimen. Over het algemeen wordt de hennepplantage ontdekt door de politie, die op zijn beurt weer een specialistisch bedrijf inschakelt. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om herstelwerkzaamheden door de specialist uit te laten voeren. Hierdoor weet je zeker dat deze vervelende situatie zo snel mogelijk verholpen is en dat je de woning snel weer kunt verhuren. Heb je sterke verdenkingen dat er iets verdachts plaatsvindt in een woning die je verhuurt? Schakel dan altijd de politie in.

Tips bij een woningontruiming

Mocht het voorkomen dat de woning ontruimd moet worden, dan is het verstandig om een persoon aan te wijzen als coördinator. Op deze manier voorkom je dat bepaalde handelingen dubbel uitgevoerd of juist vergeten worden, en kan de woning snel en doeltreffend ontruimd worden.

Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende tijd te nemen voor het leegmaken van de woning. Denk goed na over waar de inboedel heen moet en neem geen overhaaste beslissingen. Wanneer je bepaalde spullen weg doet, kun je deze handeling vaak niet meer terugdraaien. 

Overleg goed met andere betrokkenen over wat er met de inboedel gebeurt. In bepaalde situaties is het al vervelend dat je de woning moet ontruimen. Het laatste dat je in zo een situatie wilt, is dat er ruzie ontstaat over bepaalde spullen. Maak van tevoren duidelijke afspraken en laat deze vastleggen op papier. Op deze manier komt geen van de betrokkenen voor verrassingen te staan.